Barátos barát

Friss topikok

Linkblog

Spórolás Környezetvédelmi minisztérium ajánlásával!!!!!!!

2009.01.08. 18:55 - siptex

Címkék: gáz mi hiány spórolás

Kezdhetném mint gondolkodó ember: wtf?!

index.hu/politika/belfold/tak0108/  cikk után felfort az agyam!

Aszongya: Távollétünkben kapcsoljuk le a termosztátot! -országos szinten napi 1 millió köbméter gázt tudunk megtakarítani

Kérdem én: hideg lakásba érkezek fáradtan haza?

A.: A mosóvíz hőfokának mérséklése jelentős megtakarítással jár. Ha negyvenről harminc fokra állítjuk a hőfokot, máris 40 százalékos energia-megtakarítást érünk el.

Ké.: Utána hideg vizzel mossuk ki a szaros nadrágot?

A.: Érdemes hőszigetelni épületünket, lakásunkat, ezzel a fűtési és hűtési energia akár 30 százalékát is megspórolhatjuk. Az energiatakarékossággal járó felújításokhoz lehetőség van állami támogatásokra pályázni, így csökkenhetnek a beruházások lakosságra eső terhei.

Ké.: 30% az állami támogatás! Ráadásul a pályázati pénz 1000 ember után felfüggesztik határozatlan időre!!!!!(SAJÁT TAPASZTALATOM!!!!)

A.: A hőszigetelést érdemes a lakáson belül is megoldani: például szigeteljük a központi fűtés csöveit.

Ké.: Akkor ne is fütsünk?????

A.:Használjunk energiatakarékos égőket! Az energiatakarékos égők ötször kevesebb áramot fogyasztanak, és tovább tartanak, mint a hagyományos izzók.

Ké.:Ez igaz! A bibi az árcédulán van amit 1 család a gyerek(ek) mellett megfontol mire is költsön. Kb.:1500ft./db -tól indul.

Itt 1 jó cikk: technika.blogter.hu/205754/gazdasagos_az_energiatakarekos_izzo és

www.baumax.hu/Content.Node/wohnen/energiesparlampen.php .

 Ne fürdjéé le!

A bejegyzés trackback címe:

https://siptex.blog.hu/api/trackback/id/tr89865905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása